Mesni burek!!
Presejani moki smo dodali sol in maslo, ki smo ga prej "pretepli", da se je zmehčalo, vendar se pri tem ni topilo (narezali smo ga, ko je bil že v moki). V veliki skledi smo vsemu skupaj primešali vodo in dobro zmešali. Dokončno smo ga pregnetli še na roke. Nakar smo prešli na zlaganje. Pri holandskem načinu listnatega testa na koncu dobimo 15 plasti (medtem ko pri francoskem načinu - kot delamo pri nas - dobimo 144 plasti). In sicer zlagamo dva krat po pet, preden ga damo počivati v hladilnik za deset minut. Potlej zlagamo še enkrat po pet.
Po prvem delu prakse današnjega dne smo imeli pol ure časa za kosilo, pri čemer smo lahko izbirali med solato s tuno ali piščancem in različnimi sendviči. Pojedli smo kar v šoli v prostoru za druženje in malico.
Po praksi smo imeli že dogovorjeno večerjo v šolski restavraciji. Vsak je dobil 3-hodni meni: bučna juha z grenivko kot predjed, za glavno jed raco s prilogami ter kot sladico brownie s čokoladnim mousom, kepico sladoleda in hrustkom iz oblat mase.
V hotel smo se po celem dnevu končno vrnili šele ob pol osmih, se uredile in spočile.





Komentarji
Objavite komentar