Teden surovih rib!

Četrtek - zbudile smo se v lep dan brez megle! S prakso smo ponovno, kakor prejšnji dan, pričele ob 8.30 v slaščičarni. 
Ker so nizozemski dijaki okraševali torte za poseben dogodek po njihovo imenovan Dule, smo nekaj malega pomagale, sicer pa opazovale. Medtem, ko so bili tuji dijaki zaposleni, smo se odločile speči nekaj na lastno pest. Spekle smo cookie-brownie. 
  Po praksi smo imele pol ure odmora za kosilo pred uro angleščine z enim od nizozemskih razredov prvih letnikov. Na uri smo sodelovale v eni od pogovornih nalog, rešile nekaj nalog in splošno spremljale način učenja pri njihovem pouku. 







  Takoj po angleščini smo se preoblekle za prakso, kjer smo se razdelile v pare in po navodilih delale čokoladne cookie ter še eno vrsto piškotov, ki se jih povalja v kristalnem sladkorju. 

Ker so bili recepti v nizozemščini in so nam dijakinje razložile kaj kaj pomeni, smo se sočasno naučile še nekaj nizozemskih besed (npr. sladkor - suiker, sol - zout, moka - bloem/meel, jajce - ei, maslo - boter).


  Po popoldanski praksi smo imele slabo uro, da se uredimo za večerjo na katero smo bile povabljene s strani enega od profesorjev, ki je šel v pokoj. Nekatere so vmes skočile še do bližnje trgovine - Aldi.


  Na večerji, ponovno v šolski restavraciji, za predjed tokrat nismo dobile juhe, temveč surove tanko narezane rezine lososa s salato, za glavno jed pečen ribji file s pirejem, gorčično omako in nekaj popečene zelenjave, kot sladico pa za lepši večer še kepico cimetovega sladoleda in mini hruškovo pitico. 😋








  Po večerji smo v zahvalo gospodu, ki nas je povabil podarile še slovensko oljčno olje. Poslovile smo se še od profesorice Linde in gospe, ki v šoli skrbi za naša koila - obe sta namreč obedovali z nami, nakar smo se odpravile nazaj v hotel. 💤

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Od brezalkoholnih koktejlov do turških porok!

Nizozemska, smo že tu!

Jedli smo surove ribe in pekli pecivo!